5 tips til deg som planlegger trykksak

Skjermdump fra produksjon i Indesign, Nina Marie Tømt Carlsen.
Skjermdump fra produksjon i Indesign, Nina Marie Tømt Carlsen.

Dette må du tenke på før du bestiller et grafisk produkt

  1. Har du spesielle ønsker rundt farger? Diskuter dette med  en som har kompetanse i hele produksjonsprosessen. Den beste trykksaken krever den beste planlegging.
  2. Er teksten gjennomtenkt og tilrettelagt målgruppen? Husk; du kan fortsatt foreta små rettelser i teksten i korrektur før trykking, men ikke de helt store endringene.
  3. Har du ønske om et format på produktet ditt og er dette hensiktsmessig? Skal det ferdige produktet f.eks. passe til en konvolutt? Her gjelder standardmål, så hør med en som har kompetanse på området.
  4. Når det gjelder bilder er det fint å ha flere å velge i, slik at den som skal designe layouten finner det som fungerer best for et godt resultat.
  5. Har du tenkt på papirkvalitet, papirtykkelse, overflate på papir (f.eks glanset). Her er mye å velge mellom og det er lurt å diskutere dette med den som kan produksjonsprosessen og har erfaring i hva som vil fungerer best til din trykksak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>