Kopping – mer enn velvære!

Foto: Nina Marie Tømt Carlsen
Foto: Nina Marie Tømt Carlsen

 

Kopping er en dyptvirkende og effektiv behandlingsmetode som bedrer blodsirkulasjonen, enten det dreier seg om plagede ryggmuskler, nakke, skuldre, ledd eller blokkert bindevev.

Kopping er en behandlingsmetode som egner seg på de største flatene på kroppen. Behandlingsmetoden har en kraftfull effekt på gjennomstrømningen i bindevevet. – Om du er så uheldig å ha mye oppsamlet avfallsstoff, vil dette hemme fri flyt og sirkulasjon i muskler, hud, meredianer m.m. og blokkeringene kan på sikt være uheldig for dypere funksjoner i kroppen.

Helhet og tradisjonell kinesisk medisin
Alt henger sammen! – Ved økt mengde avfallsstoff i bindevev i lårene (cellulitter) eller ved ødemproblematikk, kan koppingbehandling være til hjelp. Behandlingen kombineres gjerne med akupunktur som tilpasses energitilstanden i kroppen. Årsaker til denne type plager kan være sammensatte, genetisk- eller livsstilspreget – derfor behandles helheten så langt det lar seg gjøre. Teorien i tradisjonell kinesisk medisin sier noe om hvordan en stagnasjon kan virke inn på helheten. Kopping fungerer avgiftende og du vil få gleden av fri flyt, en bedret helhet og økt energi.

Kopping som massasje
Ved behandling av muskelrelaterte plager er koppingmassasje dyptvirkende og svært sirkulasjonsfremmende. Glasskoppene kan settes aktuelle steder, flyttes på innenfor aktuelt område eller skyves over huden ved hjelp av olje. En slik effekt er muskelstimulerende og sirkulasjonsfremmende. Når slaggstoffer i bindevevet føres bort, vil musklene varmes opp og slappe av, som igjen får en positiv ringvirkning på resten av kroppen – helt til organnivå.

Økt energi
Som følge av behandlingen vil du oppleve en letthet, økt velvære og bedring av dine plager i etterkant. Du har sikkert sett eller hørt om de blåe merkene etter koppingbehandling. Terapeuten kan fint unngå slike konsekvenser ved å la koppene sitte kortere tid på samme sted. Om koppene sitter veldig lenge, kan du få blåe merker, men disse vil forsvinne etter få dager. Klienten kan med det samme oppleve ømme muskler og tretthet. Men så kommer økt energi, mindre spenninger, mindre plager og økt velvære.

Gammel metode
Terapeuten utfører kopping som i tradisjonell kinesisk medisin, hvor oksygenet inne i glasskoppen fjernes med flamme før koppen settes på huden. Den vil ummiddelbart feste seg til huden med vakuumeffekt. Kopping er en gammel terapiform innen både vestlig og østlig kultur og har lenge eksistert i Norge. Her i landet er det først og fremst akupunktører som benytter kopping i tillegg til akupunktur med nåler.

Kombinert behandling
Koppingbehandlingen kan kombineres med de andre andre behandlingsformer jeg utfører;
♦ Akupunktur  ♦ Soneterapi  ♦ Veiledende bevisstgjøring  ♦ Massasje
Terapeuten tar hensyn til din årsakssammenheng!

Ta kontakt for time eller om du har spørsmål!

Akupunktør TCM® og Soneterapeut

Nina Marie Tømt Carlsen

E-post: ninatomtcarlsen@gmail.com
Mob: 92 62 25 46

Nyt fine sensommerdager!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>