Slik fjerner du stress i hverdagen

hverdag og stressHar du en hektisk hverdag og føler at tiden ikke strekker til?
Vi kan velge i stor grad om vi vil la oss bli dratt inn i en virvelvind av stress

De fleste har en hverdag styrt av klokken og utallige ting som skjer og det kan fortere enn du aner utarte seg til en ond spiral, faktisk uten at du er klar over det. Vær oppmerksom på kroppens signaler om den vil fortelle deg noe. Den er et fint instrument som tydelig sier deg hvordan den har det, bare du er villig til å lytte. Det finnes utallige teknikker og mye du trenger være bevisst på og med noen enkle grep kan du gjøre en vesentlig endring for din fremtidige helse.

 • Tenk på balanse mellom aktivitet og hvile. Du tror kanskje du hviler når du bruker din eneste mulige fritid på sosiale medier, pc og tv? Vær oppmerksom på at dette også regnes som aktivitet og du får ikke hvilen du trenger så sårt i ditt hektiske liv.
 • Blir hodet for fullt av gjøremål og tanker, – lag en prioritert liste og begynn på toppen. Da blir det straks lettere å fokusere på det du skal gjøre i øyeblikket, uten at hodet samtidig surrer med alt du skulle gjort.
 • Legg lista lavere! Alt trenger ikke være perfekt og hva spiller det for rolle hva andre tror og mener.
 • Om du ikke får gjort alt så perfekt eller utfordringen blir for stor, enten det dreier seg om en enkel situasjon eller alt i sin helhet, tenk: – hva er det værste som kan skje? Antagelig Ikke noe livstruende.
 • Naturen er vår beste energikilde, så bruk den til å hente nye krefter! Med min kunnskap i tradisjonell kinesisk medisin ser jeg dette som veldig logisk med tanke på at vi er et individ i den store helheten hvor alt hører sammen i en naturlig prosess.
 • Tankens kraft er stor, så dropp problemløsing på sengekanten. Sett av en rolig stund før du skal sove til noe som tilfører ro og som nullstiller tankene, f.eks. lese i en bok, lytte til rolig musikk etc. Husk, alt du tar med deg inn i søvnen fortsetter kroppen å jobbe med gjennom natten. Du kan jo tenke deg hvordan du føler deg om morgenen, om du har en krevende diskusjon eller lar deg fange inn i en energitappende telefonsamtale sent på kvelden. Styr unna!
 • Sett av tid til bare deg selv innimellom, som du kan fylle med noe som gjør deg godt.
 • Senk farten og sett grenser for deg selv og andre – denne kommer vi aldri utenom.
 • For å oppnå en indre ro kan du:
  – Meditere; som kan gjøres på mange ulike måter.
  – Lære deg noen enkle yogaøvelser som ikke er så tidkrevende, som du kan innføre i ukeplanen. Det er bedre å gjøre små ting ofte – enn store ting sjelden.
  – Tren på bare å være i nuet og lær enkle former for pusteteknikk – fokuser på rolig pust helt ned i magen. Dette kan man fint utføre hvor som helst.
  Disse teknikkene er med på å øke fokuset og fjerner kaoset i hodet om alt tårner seg opp.

Ovennevnte punkter kan også sees i sammenheng med mitt forrige blogginnlegg om veivalg, som du kan lese her:
http://ninatomtcarlsen.no/2015/04/10-tips-til-deg-som-star-ovenfor-viktige-veivalg/

Trenger du hjelp med å endre ditt fokus og lære deg enkle verktøy i hverdagen – ta kontakt!

En nydelig dag til deg!

Akupunktør TCM® og Soneterapeut

Nina Marie Tømt Carlsen

E-post: ninatomtcarlsen@gmail.com
Mob: 92 62 25 46

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>