Verking i rygg, skuldre eller nakke?

Foto: Nina Marie Tømt Carlsen
Foto: Nina Marie Tømt Carlsen

Muskulære vondter i rygg, nakke, skuldre eller armer er et tydelig tegn på at kroppen ikke er fornøyd og den sier fra. Du kan på dette tidspunktet stoppe den onde sirkelen med enkle tiltak.

I den kalde årstiden er du ekstra utsatt for å få muskulære plager. Kulde kan forværre muskulære plager og vinterhalvåret er ofte preget av en travlere hverdag for de fleste. En dårlig sittestilling kan også skape plager i muskulatur.

Stress kan være en medvirkende årsak. Du opplever brått en verkende rygg, skuldre og nakke, selv om du allerede lenge har kjent på slitenheten av for mye. Alle tingene du ikke får gjort og alt du tenker på lagres i hodet og etter hvert fylles det over maxpunktet for hva kroppen tåler.

For mye i hodet arter seg som fysiske smerter i kroppen. Du kjenner det kanskje ikke før du slapper av og faktisk går inn for å fokusere på det og kjenner etter. Mange er flinke til å overhøre kroppens signaler og ignorerer dem.

Det kan lønne seg å få hjelp til å løsne på spenninger og muskulære plager i kroppen før det utvikler seg til kroniske plager, som igjen kan sette seg dypere i kroppen og gi seg utrykk i  symptomer som hodepine, svimmelhet, dårlig fordøyelse, hjertebank osv. Den onde sirkelen er i gang!

MITT RÅD!
Lytt til kroppen og ta signalene! – Gjør noe med verkende skuldre eller de andre vondtene du kanskje ignorerer i hverdagen. Tenk gjerne forebyggende! Du trenger ikke ha veldig store plager for å ta forebyggende behandling.

Akupunktøren kan hjelpe deg med å løsne spenninger og behandle verkende muskler ved hjelp av flere behandlingsmetoder og du kan få smarte tips om øvelser innen pust og yoga som kommer godt med.

Terapeuten utfører kopping på den gamle kinesiske metoden som er ekstra effektivt, ofte kombinert med akupunktur, soneterapi eller massasje.
Behandlingen tilrettelegges spesielt deg og kroppen ses som en helhet for å kunne gjøre noe med årsaken til dine plager.

Nyt fine høstdager!

Akupunktør TCM® og Soneterapeut

Nina Marie Tømt Carlsen

E-post: ninatomtcarlsen@gmail.com
Mob: 92 62 25 46

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>