Få hjelp mot søvnløshet

ninatomtcarlsen.no1

Bruker du unormalt lang tid på å sovne for natten?

Du har sikkert opplevd å ligge søvnløs time etter time, når du bare venter på at du skal sovne – ser du på klokken hvert kvarter og ser at tiden frem til vekkeklokken ringer stadig nærmer seg. Vedvarer dette mønsteret natt etter natt, uke etter uke – eller opplever du at du våkner midt på natten hver eneste natt etter å ha sovet dine faste antall timer.

Årsakene til søvnløshet kan variere, men har du opplevd følsesmessige påkjenninger som tap, sorg eller traume – er dette hendelser som aller sterkest påvirker ditt fundamentale grunnlag for god søvn.

Vi beveger oss inn i tradisjonell kinesisk medisink teori. Veldig kort fortalt ser vi i denne forbindelse en ubalanse i Shen. Shen er nært koblet opp mot hjertet og sinnet – ”The spirit of life” finner vi her. Vi kan også si at hjertets blod nærer og rotfester sinnet.

Shen nevnes i forbindelse med menneskets emosjonelle, mentale og spirituelle aspekt og en ubalanse skyldes ofte når en følelse er blitt undertrykt, ikke anerkjent eller blir langvarige og intense, slik at ubalanser oppstår i kroppen.

Ved ubalanser i mønstre tilknyttet kroppens organer, vil forskjellige symptomer vise seg og dette er med på å hjelpe akupunktøren å se sammenhengen og kunne gi rett behandling. Andre symptomene vi kan se i sammenhengen er f.eks svimmelhet, svakhet i korsrygg og hjertebank. Dette er tegn på ubalanse i Hjerte/Shen. Et annet eksempel er Milt/Hjerte-ubalanse som kan føre til glemskhet, dårlig konsentrasjon og konstant bekymring,

Insomnia/søvnløshet i henhold til tradisjonell kinesisk medisin er direkte koblet til nyrene. Når nyrens lagrede energi er preget av mangel, vil dette få en konsekvens som oppadstigende påvirker Hjertets mønster og fører til nevnte symptomer.

Søvnløshet kan også oppstå som en følge av å ikke ta vare på seg selv i en lengre periode med overvekt av tankespinn, bekymring og stress. LES mitt innlegg om;  – Hvordan fjerne stress i hverdagen.

En  Shen i balanse, kjennetegnes ved et godt blikk, en god utstråling, en rolig fremtoning og glede i sinnet. Dette viser at ingen følelser er blokkert og du er preget av indre livskraft og vitalitet.

HER kan du kan lese mer om akupunkturbehandling på søvnløshet i Akupunkturnyt.dk. 

Dette feltet er enormt stort og uhyre interessant og du fikk kun en liten smakebit av innholdet. Synes du også dette er spennende og du har behov for å bedre din egen tilstand, er det mulig å nå et stykke på vei ved å utøve meditasjon eller andre øvelser som forbedrer din indre energi.

…..eller ta kontakt!  Jeg har god erfaring med behandling av Insomnia og jeg kan gi deg flere tips som kan hjelpe deg!  :)

Ha en strålende dag :)

Akupunktør TCM® og Soneterapeut

Nina Marie Tømt Carlsen

E-post: ninatomtcarlsen@gmail.com
Mob: 92 62 25 46

 

Foto: Frida Marie Grande

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>