Et smart tips for riktig plassering av motivet!

Hvordan får du best fanget mottakerens interesse ved riktig plassering av motivet med størst oppmerksomhetsverdi……

 Illustrssjonsfoto av det optiske midtpunkt. Foto: Nina Marie Tømt Carlsen.
Riktig plassering av et motiv i forhold til det optiske midtpunkt. Illustrasjonsfoto: Nina Marie Tømt Carlsen.

Det røde punktet i fotoet kalles det optiske midtpunkt og dette kan vi konstruere oss frem til. For en fotograf eller for de som jobber med et grafisk produkt er dette av vesentlig betydning for mottakerens opplevelse.

Plasseringen av hovedmotivet eller hovedelementet i et bilde eller layout skal befinne seg litt ovenfor det matematiske midtpunktet. Grunnen til dette er at motiver som plasserer i det matematiske midtpunkt, ser ut som det faller nedover.

Ønsker du å plassere et element slik at det hviler på formatet, flyttes det altså litt opp i forhold til det matematiske midtpunktet. Hvor mye du flytter opp, avhenger av elementet og formatet, så dette må du vurdere i hvert enkelt tilfelle.

Dette er grunnen til at det også på et paspertur er noe mer avstand under enn over bildet. På samme vis, hviler kunsten inne i rammen.

Fra det kreative hjørnet!

Nina Marie Tømt Carlsen

E-post: ninatomtcarlsen@gmail.com
Mob: 92 62 25 46

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>