Velger du motstand eller letthet?

letthet
Foto: Nina Marie Tømt Carlsen

Det finnes uttalige situasjoner hvor du kan styre konsekvensene av dine handlinger ved å være bevisst dine valg

Nettopp nå kommer sommervarmen og alt som hører med!
Du kjenner vel igjen følelsen av forventninger rundt sommerårstiden iblandet travelhet, da vi venter sommertemperatur og du fortsatt ligger bakpå med forberedelsene.

Fortsatt ligger sommerklærne godt gjemt, hele familien skal ut på hytta med alt pick-pack og båten skal testes for første gang. Nå er også tiden hvor barna skal følges opp med siste innspurt før sommerferien, klargjøring av alt sommerutstyr, rydding og vasking her og der.
Har du en jobb, som tar all din tid – krever det sirlig planlegging for å få kabalen til å gå opp.

For nettopp nå har du full kontroll, er stolt av deg selv for alt du klarer å ’handle’, helt til du rett før pakking får en gedigen kræsj på pc’n – som skulle brukes til flere oppgaver før helgeturen, som bare må leveres. Problemet vil ta flere timer å løse ved hjelp av teknisk support over telefon.

I et annet gitt tilfelle, kunne du kommet helt ut på hytta, for å møte på et tilsvarende teknisk problem av samme dimensjon – med en båtmotor som ikke vil starte. Det kan også være tilsynelatende mindre tidkrevende utfordringer, som en viktig telefonsamtale med et ekstremt viktig ønsket utfall.

Hvordan du takler å gå løs på denne tilleggsutfordringen, som er totalt upassende i forhold til alt annet du har å gjøre, er helt avgjørende for deg og resultatet. Det kan med andre ord få uante konsekvenser, som et resultat av ditt valg.

La oss gå inn i situasjonen hvor du er utålmodig og blir nærmest desperat etter å fikse utfordringen med det samme; – ’familien venter på å dra og du er superstressa etter en lang arbeidsuke og alt det andre du har i hodet’. – Du kaster deg over oppgaven i vill fart og nærmest i sinne og frustrasjon, klarer du selvfølgelig å tukle til noen unødvendige feil, slik at problemet nærmest blir uløselig og alt ser helt håpløst ut.

Du kjenner deg kanskje igjen i et slikt øyeblikk, hvor svetten siler, toppen koker og irritasjonen stiger. Tiden går og du bruker dobbelt så lang tid på å løse saken, som ellers ville gått greiere – og gjett hvor mye energi du har brukt? Tenker du alt har merket det i din indre desperasjon. Om vi beveger oss til den viktige telefonsamtalen; går heller ikke denne som planlagt, med et høyt stressnivå og ufokusert indre. Jeg lover deg økt frustrasjon som resultat!

Hvem tror du får lide for ditt valg? – Først og fremst deg selv, men også alle i din nærhet. Tenk deg selv hvor mye en slik kaotisk setting, hvor du har overvurdert deg selv, kan tappe deg for enorme mengder energi om du velger å gape over en ting for mye.

Selvfølgelig føler du andres forventning og du vil ikke skuffe noen ved å ikke levere det du lovte og selvfølgelig vil du ikke skuffe familien med den første båtturen. Forståelig nok – og du har stolthet og vil fikse det meste.

I dette tilfelle knuser du nærmest pc’n med din stressende dårlige energi og klart du da møter motstand. Dette er logisk, for du sperrer rett og slett for deg selv og din evne til å mestre situasjonen. Et blokkert indre er et dårlig utgangspunkt.

Uansett i en slik situasjon, hvor du er sliten fra før, tiden er knapp og noe brenner på sidelinjen; – Tenk deg om to ganger før du kaster deg over mer akkurat nå. Dette kan gjelde ulike situasjoner, hvor det kreves konsentrasjon og prestasjon.

Trekk deg helt ut av situasjonen og bli klar over hva du utsetter deg selv og andre for. Still deg spørsmålet; – er dette så viktig at faktisk noen dør om du venter med å løse problemet til dagen etter?

Etter en god pause eller dagen etter er du uthvilt og har landet og du kan gå på med ny frisk og kun fokusere rolig på den uløste oppgaven. Din energi på dette tidspunktet utstråler noe helt annet enn dagen før og ditt tekniske problem går lekende lett å løse i en naturlig flyt uten hindringer. Den viktige telefonsamtalen går din vei, med et roligere og mer fokusert indre.

Lykke til med valgene!

Mange av mine klienter har presset seg for lenge, er slitne og ønsker økt energi.
Ved en kombinasjon av akupunktur / soneterapi og veiledning kan du hente deg inn igjen og gjenopprette ditt fulle potensiale. Resultatet blir en hverdag med mer indre ro og letthet!
Du kan også få behandling mot en rekke andre plager!

Ta kontakt med

Akupunktør TCM® og Soneterapeut

Nina Marie Tømt Carlsen

E-post: ninatomtcarlsen@gmail.com
Mob: 92 62 25 46

Nyt herlige sommerdager :)

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>