Forventningenes luftslott!

forventningerNå er den like rundt hjørnet – sommerferien! Alle gleder seg og du tenker at ferieopplevelsen skal bli helt fantastisk. Du vet best om dette er en realistisk tanke i din verden eller om det her er snakk om et luftslott.

Har du ikke allerede på dette tidspunktet tenkt at ferielykken kan ende med uante problemstillinger, så er det nå du kan gjøre ditt og redde deg selv og familien fra de små og store feriekrisene. Så om du har mistanke om at din familie er spesielt utsatt kan det være lurt å ta noen forhåndsregler.

Aha! – du tenkte kanskje at du skulle være alene med sommeropplevelsene i år? Du glemte kanskje at du har flere familiemedlemmer å ta hensyn til. – Jo, alene vil alt gå helt smertefritt, men så fort det er en person til å forholde seg til og dere har ulike ønsker og tanker om hva ferien skal inneholde, kan det føre til skuffelser og uenigheter om dere befinner dere på ”to forskjellige planeter”.

Det er her forventningene kan spolere hele ferielykken og familieidyllen, om dere ikke snakker sammen på forhånd. Eller nærmere bestemt reaksjonene til de involverte når de ser at deres forventninger ikke blir innfridd og dagene tar en helt annen vending enn ønskelig.

Tenk deg da – om du som mamma i en familie har sett for deg late dager på stranda med mye soling og turer til byen for shopping av klær på ferieturen. Pappan i familien ser for seg en romantisk ferie med kona og late dager, mens barna ser for seg at feriedagene bare skal inneholde morsomme ting.

Vi ser allerede her så ulik oppfatning av den kommende ferien og en relativt stor fare for at motsetningene kan komme til å by på problemer fra dag en. Det er tydelig ulike ønsker og drømmer som kan bli en tøff temperaturføler og som kan føre til skuffelse og irritasjon for de involverte, da begge foreldrene i familien har noen egosentriske ønsker.

Barna har også skyhøye tanker og forventninger som de må få nedjustert med en noe mer realistisk forestilling. Familien er på dette tidspunktet ikke klar over hvor splittet de er i ønsker og forestillinger. De har jo enda ikke snakket sammen og uten kommunikasjon kan de ikke lese hverandres tanker.

Vil du redde sommeren, så sett i gang! – Et lite familieråd før ferieukene starter opp kan gjøre underverker. Barna må få en forespeiling om hva de har i vente, om det er slik at foreldrene ser at barnas største drømmer ikke kan realiseres. Kanskje barna har noen idéer selv å komme med – da vil de også føle seg inkludert og viktige.

Et lite tips! Si fra om dine sære behov før ferien, så mannen slipper å bli skuffet for at han må ta seg av barna når du stikker av gårde på shopping. Snakk sammen og bli enige om hva som er greit – ferien vil gå seg så ”smooth” til når kommunikasjonen har lagt grunnlaget og du har avklart forventningene.

En familie kan redde feriekosen som uten en gjennomført forhåndsprat ellers sakte men sikkert ville blitt omgjort til en stor verkebyll fyllt med dårlig stemning, krangling og misfornøyde barn. Det er kanskje ikke tilfeldig at det etter hver ferie er høytid for kriser i parforhold og jeg tenker mange barn kan bli spart for å bli påført mye stress i en slik situasjon.

Så om du kjenner din familie og gruer deg for hva en sommer vil bringe, TA TAK I FORVENTNINGENE NÅ!

Ta gjerne kontakt for en time om du trenger hjelp!

Terapeuten tilbyr disse behandlingsformene, som kan kombineres ved behov:
♦ Bevisstgjørende veiledning  ♦ Akupunktur  ♦ Soneterapi  ♦ Kopping  ♦ Massasje

Ha en strålende sommer <3

 

Akupunktør TCM® og Soneterapeut

Nina Marie Tømt Carlsen

E-post: ninatomtcarlsen@gmail.com
Mob: 92 62 25 46

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>