Skap din perfekte advents- og julehøytid

julestressHvordan ønsker du advents- og julehøytiden skal være for deg og dine? Denne aller mørkeste tiden på året, kan du velge å skape om til den aller lyseste og fredeligste med de du vil, om du vil……..

En glitrende tid kan starte om du blander sammen riktige prioriteringer med gode valg, slenger i en dæsj med bevissthet, grenser, styrke og mot. La kommunikasjon fylle opp resten av ønsket for et perfekt resultat som passer akkurat deg og dine. Alle er forskjellige, så hva andre velger har svært liten betydning.

Jula kommer hvert år over oss som en stormvind, selv om vi hele året er fullstendig klar over hva som møter oss i desember. De fleste har det med å ikke være bevisst egne grenser og du ender opp med å jage pulsen opp i skyene de siste ukene før julehøytiden varmer de mange hjem. Er du ubevisst kan du fort skape kulde istedet for julevarme- og hygge.

Barnas julekalender er for mange et gjentagende mareritt, som føles like uoverkommelig år etter år, hvor presset stadig har økt. Såpass stort press at man ikke ser noen annen utvei enn å følge strømmen, bruke alt av energi på å kjøpe dusinvis av ting som så må pakkes inn helt perfekt for å tilfredsstille egne og andres forventninger.

Tankene smyger seg på når du vurderer en annen type julekalender eller å bruke mindre penger på julegaver dette året. Tenk om barna blir mobbet og du vil bli sett på som en dårlig forelder. En alternativ julekalender eller en mindre julegave kan avtales med barna og de kan selv være med på å velge mellom noen alternative kalenderidéer som du har funnet på. Hva med en aktivitetskalender innenfor de fire vegger, som kan fylles med uante muligheter, med premie i helgene som innebærer noe dere alle kan gjøre sammen. Det trenger ikke være så omfattende.

Videre handler det om hva du tenker om alt som skal i hus og hva du trenger forberede til julen. Til syvende og sist handler alt om valg og prioriteringer. Kjenner du på at dine egne forventninger til deg selv ligger over naturlig overkommelighet og at perfeksjonismen råder, slik at du puster bare halveis, blir anspennt, stresset og svimmel – kanskje fordi du tror alle ting forventes av deg. – Hvem skaper forventningene?….

DU kan fint klare å begrense dine forventninger til deg selv. Prøv da vel! – Kanskje du til og med får mer tid til overs, som du kan bruke på noe hyggelig sammen med de du er glad i.
Du kan til og med begrense syv antall kakesorter og annet som du hver jul føler du må lage, fordi du har en forskrudd tanke som sier at det ikke blir jul før du har laget akkurat den konfekten, den kakesorten eller har kjøpt inn andre må-ha-ting.

Hvem har så kommet på den ville idéen om at det må bakes syv kakesorter til jul? – Dette er et påfunn som éntret våre juletradisjoner i en helt annen tid enn nå, da vi hadde et samfunn som ikke jaget, da de fleste mødre hadde mer tid å øse ut i hjemmet.
Husk at det er du som tar valgene, lager og kjøper inn akkurat hva du selv føler for.

Se for deg julen uten å sammenligne deg med andre, uten å tenke på hva andre tror og mener – hvordan DU ønsker juletiden skal være og hvor DU tar i betraktning hvor langt du skal strekke deg når det gjelder forberedelser og pengebruk. Snakk med resten av familien hva de forventer seg.

Oftest er det helt andre verdier som kan forvandle advents- og juletiden til en kvalitetstid for familien i bytte mot det materielle statuspresset som omgir oss med penger i fokus. Det appellerer til grådighet i stedetfor kjærlighet.

Lykke til med din versjon av julen!


<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
Er du allerede i stressmodus og du trenger en pause til bare deg selv, tilbyr terapeuten veiledning eller velgjørende og roende behandling for kropp og sjel, som kan fjerne spenninger og øke din energi igjen! Ta kontakt!

Ønsker deg en gledelig advents- og juletid <3

Akupunktør TCM® og Soneterapeut

Nina Marie Tømt Carlsen

E-post: ninatomtcarlsen@gmail.com
Mob: 92 62 25 46

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>