Slik mestrer du skuffelse

skuffelseOpplever du ofte å bli skuffet, er det av en enkelt årsak. Denne årsaken er dine forventninger til noe eller noen i en aktuell situasjon. Dette er slett ingen enkel sak om du ikke vet hvordan du mestrer dine egne tanker i et slikt øyeblikk.

Et eksempel på et slikt øyeblikk kan være en avtale med en du har blitt kjent med, som du skal møte til et avtalt tidspunkt og sted. Du er selv ute i god tid til avtalen og setter deg ned for å vente på vedkommende du har gledet deg til å møte og naturlig nok er du forventningssfull.

Tidspunktet er der og det går et kvarter over tiden og vedkommende dukker ikke opp. Du får ingen beskjed og du venter enda et kvarter mens utålmodigheten stiger. Du prøver å ringe eller sende en melding, men når ikke frem til personen du venter på. Utålmodigheten går over til lettere irritasjon og tankene begynner å spinne rundt årsaker og annet, når du blir klar over at vedkommende uteblir.

Du har i slike skuffende øyeblikk kun deg selv å ta ansvaret for og passe på. Uansett om det er en venn eller ikke, er det ikke ditt ansvar å få vedkommende til å holde avtalen eller gi beskjed. Du kan heller ikke ane hva som skjer i dette menneskets verden på det gitte tidspunktet. Alle mennesker lever vi i vår versjon av verden og vi må ta vare på vår egen, slik at vi selv har det bra.

En god løsning for deg ved en slik opplevelse er følgende! Tenk; – ok, det er tydeligvis en grunn til at denne personen ikke dukker opp, som ikke har noe med meg å gjøre. Denne grunnen trenger du ikke vite og selv om det er vanlig å gi beskjed, er det ikke alltid det foregår slik. Sorry, verden kan være tøff av og til, så gjør ditt beste. Bare sørg for å benytte tiden videre på noe hyggelig til gode for deg selv og kutt tankevirksomheten om du får det ubehagelig.

Bli oppmerksom dette skuffelses-fenomenet i din tankevirksomhet ved lignende settinger og tren hver gang det skjer nye episoder, som kan være totalt forskjellig fra dette eksempelet. Etter hvert vil du komme deg over dette tankemønsteret, som er slitsomt å leve med. Ta aldri slike hendelser personlig, da andres valg eller hendelser utenfor din person er utenfor din kontroll.

Dette er et typisk tema som kan få deg til å havne i fallgruven for å miste mye av din egen energi. Skuffelse kan føre deg videre til tankespinn rundt bekymringer som følelsen av avvisning. bli lei deg, frustrert, m.m. som drar deg ned. Slike følelser er med på å stjele dine krefter og kun på grunn av dine tanker, som du ikke en gang vet om er sanne.

Derfor! – Bli bevisst de ubehagelige tankene med en gang følelsene tar overhånd. Ikke bruk krefter på å lure på hvorfor vedkommende ikke holder avtalen eller ikke gir beskjed. Som sagt, det er alltid en grunn! Denne grunnen trenger du ikke begynne å nøste i ved å lure på hvorfor. Da havner du kun i følelser som fører til energitap. Bare fortsett å tenke; – jeg finner på noe annet hyggelig som innebærer kvalitet for meg selv i mitt liv. Da har du tatt ansvar for deg selv.

Alt handler om hva du tenker i dette øyeblikket og i en gitt situasjon. Ubehagelige tanker og følelser trenger ikke forfølges eller gis oppmerksomhet. De kan styres ved å velge å fokusere på noe annet. Trening gjør mester! Her gjelder det å ta vare på seg selv, slik at du har det godt og beholder din gode energi til viktige ting i livet ditt.

Lykke til <3 <3 <3

Terapeuten tilbyr Bevisstgjørende Veiledning, Akupunktur, Soneterapi, Kopping og Massasje. Ta kontakt for timebestilling eller om du lurer på noe :)
Akupunktør TCM® og Soneterapeut

Nina Marie Tømt Carlsen

E-post: ninatomtcarlsen@gmail.com
Mob: 92 62 25 46

Følg gjerne min facebookside. Der kan du også stille spørsmål via PM.
https://www.facebook.com/www.ninatomtcarlsen.no/

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>