Veien mot indre ro

indreroDu har nå et helt nytt ubrukt år foran deg som du kan fylle med ny lærdom og trene på nye ting som gjør deg godt. Indre ro er noe av det viktigste du kan tilføre deg selv og det gir så mye mer enn akkurat roen. Dette skal vi se litt nærmere på!

Tenk deg at du føler deg ufokusert og urolig innvendig uten å vite hvorfor. Om du har en sterk indre uro, får dette følger i hverdagen din som du merker på alle plan. Styrken din svekkes og og det er ikke like lett å holde oversikt. Det kan føles som ikke ting går din vei. Den motsatte effekten av en tilstand med økt indre ro får deg til å føle deg mer fokusert i ditt aller innerste.

Du vil stå sterkere rustet mot ytre omstendigheter enn tidligere i forhold til situasjoner og personer rundt deg. ‘Du står med røttene plantet dypere i jorda og lar deg ikke så lett blåse over ende’. Dette skaper igjen en indre styrke, en bedre indre trygghet og større glede i livet ditt, samtidig som du får en helt annen utstråling som kan tiltrekke deg nye ting i livet ditt.

Å trene opp den indre roen krever innsats og utholdenhet. I starten føler du kanskje motstand, men vær klar over at dette kan være ditt ego som prøver å ødelegge dine muligheter, ved å f.eks si deg hvor tullete dette er. – Det er på dette tidspunktet du ikke må gi opp. Det finnes mange veier til indre ro og du vil finne din egen måte, stol på det!

Du kan arbeide med din indre ro på ulike måter:
En måte du kan utføre helt på egen hånd er meditasjon eller pusteteknikker, etter at du har funnet en måte som bringer inn roen. Meditasjon kan gjøres hvor som helst, alene, helst på en stille plass.

Mye kan defineres som meditasjon; – til og med å sitte å se utover havet. Det er da svarene du har behov for kan komme til deg eller nye idéer falle på plass. Det er ofte en slik setting også gir rom for det kreative, som vi ofte trenger i hverdagens utfordringer. Det er i tillegg lettere å lytte til magefølelsen eller den indre stemmen, som jeg skriver om i et tidligere blogginnlegg. Les her!

Tankemønsteret spiller også en stor rolle for å få på plass den indre roen. Det er derfor viktig å endre på ”tankespinnet” med f.eks å jobbe med affirmasjoner, som er setninger du sier til deg selv for å endre på det i deg som eventuelt måtte motarbeide den indre roen. Du har trent hele livet på dine indre samtaler og måter å tenke på, men dette kan endres.

Teknikker i form av sekvenser der du benytter visualisering til å skape om ditt indre rom slik du ønsker, er også svært virkningsfullt. I slike teknikker kan du lære å beskytte din energi, bygge opp din energi og skape den sterkere, slik at du kommer deg lettere gjennom krevende situasjoner eller en slitsom hverdag.

Enkelte treningsformer som bygger på de samme prinsipper innen den kinesiske filosofien bidrar også til indre ro; – Gi Gong, Yoga eller Thai Chi. Disse treningsformer krever utholdenhet og tålmodighet i forhold til å mestre ditt indre, øker balanse og styrker deg som menneske. Diverse kampsporter kan utrette noe av det samme.

Når du har jobbet en stund med slike teknikker er du mer åpen og mottakelig for å tiltrekke deg det du ønsker, om du tror på universets krefter og energier. For meg er dette helt naturlig og i tråd med kunnskap innen tradisjonell kinesisk medisin, der vi alle er individer i den store sammenhengen.

Uansett må den indre roen jobbes med etter behov der du er på livets vei og holdes vedlike. Disse teknikker skaper alle balanse, indre styrke og bygger deg opp innenfra. Det å jobbe med ditt indre er noe av det viktigste du kan gi til deg selv for å bli den beste versjonen av deg selv som menneske.

Det kan være lurt å få en liten innføring av noen som har jobbet en stund på dette planet. Bare ta kontakt om du skulle trenge hjelp til å komme i gang med noe av dette eller følges opp i starten av DIN VEI MOT INDRE RO :)

Et utviklende magisk nytt år ønskes deg <3

Akupunktør TCM® og Soneterapeut

Nina Marie Tømt Carlsen

E-post: ninatomtcarlsen@gmail.com
Mob: 92 62 25 46

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>